Τη Μεγάλη Πέμπτη λέει το έθιμο ότι βάφουμε τα αυγά που τα τσουγκρίζουμε μετά την Ανάσταση. Όμως, είναι σύνηθες να μας μένουν στο ψυγείο -επιβεβλημένο με τέτοιον καιρό- αυγά, πολλές φορές χτυπημένα, που δεν έχουν καταναλωθεί.
Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη, η οποία απεχθάνεται το food waste, έδειξε σήμερα στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» μια πανεύκολη θρεπτική σαλάτα που αξιοποιεί τα βρασμένα αυγά και μας βγάζει από την δύσκολη του τι θα φάμε σήμερα.
Μάλιστα, όπως επισήμανε, αν το κριθαράκι ή το οποίο οτιδήποτε κοντό ζυμαρικό επιλέξουμε, είναι ολικής άλεσης ή από αλεύρι ζέας, τότε το γεύμα μας θα είναι ακόμα πιο υγιεινό, ιδεώδες για την επιστροφή μας σε κανονικούς διατροφικούς ρυθμούς μετά από τις υπερβολές του Πάσχα.
Υλικά:
8 αυγά βρασμένα
1 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και βρασμένο για 4 λεπτά περίπου
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
400 γρ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 τριμμένη ντομάτα
3 κ.σ. κόκκινο ξύδι
150 ml ελαιόλαδο
Δείτε το σχετικό βίντεο: